In Blog

Beste ondervloer laminaat, over welke hebben we het dan?

De beste ondervloer voor laminaat, hoe weet je welke dat is? In deze blog gaan we je uitleggen hoe je daar achter kunt komen, waarom een ondervloer zo belangrijk is en welke verschillende opties je hebt. Een aantal bekende materialen die worden gebruikt zijn: 

  • Dampfolie;
  • Groene platen;
  • Alufoam;
  • Black foam.

Wat is een ondervloer en waar dient hij voor? 

Een ondervloer is een essentieel onderdeel als je laminaat gaat of laat leggen. Laminaat is gemaakt van dun en flexibel materiaal en dient verstevigd te worden voordat je er gebruik van kunt maken. De ondervloer i een laag tussen de ondergrond en de vloer die je wilt gaan leggen. 

 

De keuze voor de ondervloer hangt af van de plaats waar je de vloer legt en van het materiaal van de vloer. In deze blog gaan we ervan uit dat je een laminaat vloer gaat leggen. Bij het leggen van een laminaat vloer is een ondervloer altijd nodig. 

Ik heb een laminaat vloer, maar waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Je gaat een laminaat vloer leggen een ondervloer is dus noodzakelijk, maar zijn er nog meer dingen waar je nog meer rekening mee moet houden? Jazeker! Allereerst: waar ga je de vloer leggen? Op de begane grond, of op een verdieping? Leg je de vloer op een verdieping? Dan is het verstandig om te kiezen voor een ondervloer met een geluiddempende eigenschap. 

Hoe zit het met vloerverwarming?

Wil je in de winter genieten van warme voeten? Dan is vloerverwarming hier een prima optie voor. Wil je vloerverwarming onder jouw laminaat leggen? Ook dan is de keuze voor de ondervloer erg belangrijk. Je moet dan kiezen voor ondervloer die speciaal is ontwikkeld voor vloerverwarming. Deze ondervloeren geleiden de warmte die vrijkomt veel makkelijker. 

De belangrijkste functies van een ondervloer

Als je laminaat laat of gaat leggen, dan is de juiste ondervloer niet onbelangrijk. Ondervloeren hebben namelijk een aantal belangrijke functies: 

  • Het houdt vocht tegen die de daadwerkelijke vloer kan beschadigen;
  • Hierdoor gaat het laminaat een stuk langer mee;
  • Door de dempende eigenschap voelt het laminaat een stuk comfortabeler aan;
  • Sommige ondervloeren hebben een geluiddempende eigenschap. Ideaal voor de relatie met je onderburen;
  • Ondervloeren hebben een isolerende werking. 

Hulp nodig bij de keuze van jouw ondervloer?

Wil jij laminaat gaan of laten leggen, maar weet je niet precies welke ondervloer je nodig hebt? Bij Planck adviseren we je graag! Kom je er dus zelf niet helemaal uit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier op onze website, of bel naar: 0299 – 42 53 50