In Blog

Laminaat leggen kosten. Overzicht 2022 

Je hebt de sleutels van je nieuwe huis in ontvangst mogen nemen, of je gaat eindelijk beginnen aan die lang uitgesteld verbouwing. De vloer is aan de beurt en je wilt laminaat (laten) leggen, wat zijn de exacte kosten van laminaat leggen in 2022? In dit artikel bieden we je een duidelijk overzicht van de actuele geschatte prijzen. 

Het is voor ons moeilijk om één duidelijk antwoord te geven

We zouden je graag een exacte prijs geven, alleen is dit tegenwoordig bijna niet te doen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten laminaat op de markt met elk hun eigen unieke eigenschappen en elk hun eigen unieke prijs. 

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Als je een laminaat vloer wilt laten leggen, dan zijn er een aantal factoren die de prijs beïnvloeden en waar je rekening mee dient te houden. We hebben deze factoren voor je op een rijtje gezet: 

  • Type laminaat;
  • Type ondervloer;
  • Plinten? 
  • Hoe groot is de vloer die je wilt (laten) leggen? 

Type laminaat:

We lieten het net ook al even doorschemeren, maar het type laminaat dat je kiest is van invloed op de prijs. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel soorten laminaat, die elk hun eigen prijskaartje dragen. 

Laminaat kan bijvoorbeeld een patroon hebben, wat bij de één wel doorloopt en bij de ander niet. Als je er voor kiest om dit patroon wel door te laten lopen, kost je dit weer meer geld. Ook de zogenoemde ‘toplaag’ kan van invloed zijn op de prijs. Dit gaat dan met name om de dikte van de toplaag. 

Type ondervloer:

Ook de ondervloer kan een rol spelen. Is de huidige ondervloer nog goed? Dan kan deze gewoon worden hergebruikt. Is de ondervloer echter beschadigd of beschimmeld? Dan kun je deze het beste gelijk vervangen. 

Plinten?

Een vloer is pas helemaal af als de plinten ook zijn gelegd. Ook plinten heb je in verschillende soorten en maten. Je hebt de traditionele plinten die ook wel gezien worden als simple plakplint. Wil je een mooiere look? Dan kom je al snel uit bij de hoge MDF plinten.

Hoe groot is de vloer?

De grootte van de vloer is de bekendste prijs indicator. Een grote vloer kost simpelweg meer tijd om te leggen en is uiteraard duurder dan een kleinere vloer. Deze prijs wordt vaak berekend aan de hand van het aantal vierkante meter wat gelegd moet worden. 

Zelf doen, of laten doen?

Ben je zelf handig en vind je het leuk om te klussen? Dan is het leggen van laminaat prima te doen. Als je van plan bent om zelf de gereedschapskist tevoorschijn te toveren, kun je Planck altijd inschakelen voor advies. 

Bij Planck kunnen we je ook helpen met het leggen van de laminaatvloer. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze legservice en wil je graag meer informatie? Op onze legservice pagina vind je een uitgebreidere omschrijving van de dienst. Heb je verdere vragen, of wil je een afspraak maken? Dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen naar: 0299 – 42 53 50