In Blog

Laminaat merken

Zit je te twijfelen welk merk of welk laminaat je moet kiezen? Dan is dit het artikel dat je zoekt! Er komen steeds meer soorten laminaat bij, dus hoe maak je de juiste keuze? Wij vertellen je graag meer over de laminaat merken die wij in ons assortiment hebben. We hebben een paar vragen voor je op een rijtje gezet:

  • Welk laminaat moet je kiezen?
  • Welke verschillen zijn er tussen de laminaat merken?
  • Verdere tip bij het kopen van laminaat;
  • Wat zijn de kosten?

Welk laminaat moet je kiezen?

Je bent eruit; je wilt laminaatvloer. Maar hoe weet je welke je moet kiezen? Dat is een logische vraag. Wij van Planck bieden zelf drie soorten laminaat aan, namelijk de Quick-step, Balterio en Capitol XL.

Quick-step is een kliksysteem, dit systeem is de grondlegger van laminaat. Deze is vrij recent op de markt gekomen en is 100% waterbestendig. Het laminaat is met een eenvoudig kliksysteem gemakkelijk in elkaar te zetten

Balterio is een laminaat dat krasbestendig en waterafstotend is. Bij het produceren van Balterio vloeren, gebruiken ze hoogwaardige materialen en slijtvaste toplagen. Dit laminaat kan echter ook gebruikt worden in de keuken of de badkamer. Van deze vloeren heb je vrijwel geen werk. 

Capitol XL is een relatief nieuw merk binnen de laminaatwereld en exclusief verkrijgbaar bij Planck. De vloeren van Capitol XL zijn erg duurzaam, onderhoudsvriendelijk en zeer stijlvol. Een laminaatvloer moet natuurlijk goed passen bij jouw leefomgeving. We helpen je graag bij het maken van de keuze en zoeken een Capitol XL vloer die bij jou past.

Wil je laminaat in je keuken of badkamer? Dan kan je het best voor het Balterio laminaat gaan. Wil je laminaat voor in je woonkamer of slaapkamer? Dan is Quick-step een snelle en gemakkelijke oplossing.

Welke verschillen zitten er tussen de laminaat merken?

Wij laten je zien welke verschillen er zitten tussen onze laminaat merken. De grootste verschillen zitten tussen de Quick-step en Balterio, dus die behandelen we hier. Het Quick-step laminaat staat bekend om het kliksysteem. Net als de Balterio zijn ze beide waterafstotend. Balterio heeft slijtvaste toplagen wat ervoor zorgt dat je geen krassen op je laminaat krijgt. Bij Balterio laminaat is het voordeel dat je het bijna overal kan neerleggen.

Verdere tips bij het kopen van laminaat

Nu we alles over de merken hebben besproken, geven wij je graag nog wat tips over het kopen van laminaat:

  • In welke ruimte het laminaat komt;
  • Ondervloer;
  • Kwaliteit;
  • Plinten plaatsen;
  • Bij smalle planken 5% snijverlies;
  • Bij brede planken 7% snijverlies.

In welke ruimte het laminaat komt

Voordat je het laminaat gaat halen, is het handig om te weten hoeveel laminaat je nodig hebt. Een woonkamer heeft een andere afmeting dan bijvoorbeeld een badkamer. 

Ondervloer

Er zijn veel verschillende soorten ondervloeren, zoals een houten ondervloer, een betonnen ondervloer of een black label silent. Het is dus ook van belang om te weten welke ondervloer je (nodig) hebt

Kwaliteit

Het is belangrijk om te weten wat voor kwaliteit laminaat je nodig hebt. Dit is afhankelijk van hoeveel de vloer gebruikt wordt. Voor de ruimtes die vaak worden gebruikt, kun je het beste tweede gebruiksklasse 32/AC4 kiezen. De ruimtes die minder vaak worden gebruikt, zoals een badkamer of slaapkamer kunnen dan ook belegd worden met eerste klasse 31/AC3.

Plinten

Door temperatuurwisselingen kan er vocht onder het laminaat ontstaan. Hierdoor gaat de vloer krimpen of uitzetten. Het is belangrijk dat je wat ruimte tussen het laminaat en de muur overhoudt. De ruimte tussen de muur en het laminaat moet net zo breed zijn als de plint. Het staat netjes om het af te werken met plinten.

Snijverlies

Het is belangrijk om te weten wat de hele oppervlakte van de vloer is. Daarbij is het ook belangrijk om rekening te houden met 5% snijverlies bij smalle planken. Bij brede planken is dit 7%. Planken passen niet altijd volledig, daarom houden we rekening met snijverlies.

Wat zijn de kosten? 

Het assortiment van Planck is veelzijdig en biedt inmiddels circa vloeren aan. De prijzen beginnen vanaf €9,99 p.m². Ook hebben wij luxere vloeren in het assortiment, kom gerust eens langs! Ben je benieuwd naar de actuele prijzen? Vraag dan snel een offerte aan. Bij verdere vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website, of via de telefoon: 0299 – 42 53 50

Waar dien je rekening mee te houden? 

Zijn er nog zaken waar je extra rekening mee dient te houden? Allereerst is het belangrijk dat de montage serieus en vakkundig wordt uitgevoerd. Het laatste wat je wilt is dat de dele loskomen. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar natuurlijk ook zonde. Wat ook gevaarlijk kan zijn, is het niet monteren van een antislip laag. Vergeet dit dus ook zeker niet. 

Zelf doen, of laten doen?

Ben je zelf handig en hou je van klussen? Dan is zelf je trap bekleden met laminaat prima te doen mits je het juiste gereedschap in huis hebt. Laat je het liever over aan de vakmannen? Dan helpen wij je bij Planck graag verder.

Planck helpt je graag! 

Ben je benieuwd naar onze dienstverlening? Vraag dan snel een offerte op. Bij verdere vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website, of via de telefoon: 0299 – 42 53 50