Telefonisch bestellen? Bel 0299-425350
planck-vochtweerend

Kan het laminaat tegen vocht?

Een belangrijke vraag over laminaat, is of dit bestand is tegen vocht. Het antwoord is nee, of maar in zeer beperkte mate. De toplaag van het laminaat is weliswaar van melamine en daardoor waterbestendig, maar als er vocht tussen de naden komt, kan dit bol gaan staan. Voordeel van laminaat is wel dat dit makkelijke schoon te houden is dan bijvoorbeeld tapijt. Voor vragen over laminaat en vocht, kunt u altijd langskomen in onze winkel of bellen met onze medewerkers.

Onderhoud van laminaat met vocht

U dient wel regelmatig het laminaat schoon te maken met vocht, om de vloer mooi te houden. Laminaat kan prima gedweild worden, mits het hierbij niet te nat wordt. Het gebruik van een sponsmop werkt hiervoor het beste. Wring de mop goed uit als u de vloer gaat schoonmaken, om de hoeveelheid vocht op het laminaat zoveel mogelijk te beperken. Ook als u bijvoorbeeld een glas water omstoot, dient u dit snel droog te maken omdat het anders intrekt in het laminaat.

Laminaat vloeren die beter tegen vocht kunnen

In onze winkel vindt u verschillende typen laminaat die extra goed bestand zijn tegen vocht. Ook kunt u een extra vochtbarrière aanbrengen door een ondervloer te leggen en/of door bijvoorbeeld de randen goed af te dekken. Kom gerust kijken in onze winkel, onze vloerenexperts voorzien u graag van een uitgebreid advies op maat.

Laminaat in de badkamer

Standaard laminaat is niet bestand tegen vocht, en dit kunt u dus niet in de doucheruimte leggen. Wel op een andere plek in de badkamer is dit mogelijk, bijvoorbeeld op de plaats waar u zich afdroogt. Als de vloer even nat wordt, doordat u net uit de douche komt, kan dit geen kwaad. Maar het is wel aan te raden om het laminaat snel na te drogen met een handdoek.

klantenservice-planck
vloer-nodig
 • Caribische Eik Grijs

  Caribische Eik Grijs

  25.99 p.m2
  22.46 p.m2
 • Grande smal Linnen eik

  32.95 p.m2
  32.95 p.m2
 • Beton Gepolijst Natuur

  Beton Gepolijst Natuur

  42.99 p.m2
  37.76 p.m2
 • Aanbieding!

  Spirit Liverpool

  16.95 p.m2
  14.99 p.m2
 • Gezoete Blauwsteen

  Gezoete Blauwsteen

  28.95 p.m2
  28.95 p.m2
 • Sarafino Iep

  20.95 p.m2
  17.95 p.m2
 • Eik Natuur Heritage

  Eik Natuur Heritage

  22.99 p.m2
  22.46 p.m2
 • Aanbieding!

  Capitol XL Serrone

  28.95 p.m2
  23.95 p.m2
 • gratis-ondervloeren
  stalen
  Your browser is out-of-date!

  Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

  ×