In Blog

PVC in de badkamer: de ideale badkamervloer

PVC in de badkamer, is dit een goede keuze? PVC is een populaire vloer. Dit komt met name door de veelzijdigheid, maar ook omdat de vloeren lang meegaan. Veel mensen overwegen dan ook om PVC in de badkamer te gebruiken. Laten we de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten in dit artikel.

Wat is een PVC vloer precies?

Laten we het eerst hebben over de vloer zelf: wat is een PVC vloer precies? Een PVC vloer is een vloer van zacht kunststof. De vloer is dus niet gemaakt van hout, maar is bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. De vloer is opgebouwd uit verschillende lagen van polyvinylchloride.  

De grote voordelen van PVC

Tegelvloeren en gietvloeren zijn natuurlijk de hoofdrolspelers als het aankomt op badkamervloeren, maar PVC mag ook zeker in dit rijtje worden geschaald. PVC vloeren zijn slijtvast, duurzaam en verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Ook kan PVC in combinatie met de juist lijm goed tegen water en dus ideaal voor in de badkamer. 

De voordelen van PVC vloeren:

  • Slijtvast;
  • Duurzaam;
  • Geluidsdempend;
  • Waterbestendig;
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen;
  • Eenvoudig te onderhouden;
  • Warm aan de voeten, ook zonder vloerverwarming;
  • Makkelijk te vervangen. 

Zijn er ook zaken waar ik rekening mee moet houden?

“Als ik PVC in mijn badkamer wil (laten) leggen, zijn er dan ook zaken waar ik rekening mee moet houden?” Als je laminaat gewend bent, dan kan de prijs in eerste instantie iets zijn waar je rekening mee dient te houden. PVC is namelijk een stukje duurder dan laminaat. 

Daarnaast is het belangrijk dat je de vloer laat leggen op een egale ondergrond. PVC is namelijk erg dun. Om de vloer daadwerkelijk waterbesteding te maken dien je gebruik te maken van waterbestendige lijm. 

Jouw badkamervloer een upgrade geven?

Zie jij PVC in je badkamer ook wel zitten? Dan helpen wij je bij Planck graag! Onze vakmannen leggen op een professionele en vakkundige manier PVC in jouw badkamer. Zie jij dit wil zitten? Maak dan snel een afspraak en wellicht staan we binnenkort wel bij jou op de stoep.