In Blog

7

PVC vloeren Amsterdam

 

Woon jij in Amsterdam en wil je een nieuwe PVC vloer (laten) leggen? Dan is dit de pagina die je zoekt! In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over PVC vloeren en de bijbehorende zaken. Planck verzorgt al jaren PVC vloeren in Amsterdam en weet als geen ander hoe de markt in elkaar steekt. De onderstaande onderwerpen worden tot in de puntjes behandeld. 

 • Welke merken bieden wij aan?
 • Wat is het verschil tussen een klik of plak vloer?
 • Voordelen van een PVC vloer in Amsterdam;
 • Wat kost een PVC vloer in Amsterdam?

In deze blog komen de antwoorden op deze vragen aan bod.

Welke merken bieden wij aan?

In ons assortiment bieden wij drie verschillende merken aan. Dit zijn Solidcore, Floorify en COREtec. Hieronder gaan wij uitgebreider in op de verschillende PVC vloeren die wij aanbieden.

Solidcore

De Solidcore vloeren worden PVC vloeren genoemd, maar eigenlijk is dit niet helemaal waar. De planken hebben namelijk een Solid Polymer Core (SPC), daar komt de naam dus ook vandaan. De solid core ook wel Solid Polymer of rigid board genoemd. Dat betekent dat de kern een hoger percentage kalksteen bevat dan PVC. De planken zijn harder en stijver gemaakt. 

Solidcore vloeren zijn eenvoudig te leggen ze hebben namelijk een klikverbinding. Door het unieke Power Click Systeem, zorgt dit ervoor dat de vloer tot drie keer is dan vereist. De planken zijn 100% waterafstotend, eenvoudig te onderhouden en slijtvast. Deze vloeren zijn ook zeer geschikt voor vloerverwarming of vloerverkoeling. De planken krimpen niet, gaan niet krom staan en zetten niet uit. Daarnaast heeft de vloer een lage emissie uitstoot, dus goed voor het binnenklimaat.

Floorify

Floorify vloeren zijn rigide PVC vloeren. Deze vloeren combineren het beste van twee werelden: gemakkelijk gebruik met een warme uitstraling van natuurlijke materialen. Floorify is eenvoudig te plaatsen op elke ondergrond met een kliksysteem. Het is een dunne, stille, warme en watervaste vloer. 

Er zijn drie verschillende formaten: planken, visgraat of tegels. Een Floorify vloer is geschikt voor een badkamer, keuken, woonkamer, bureau, wasplaats, slaapkamer, kinderkamer enzovoort. Het zijn sterke, comfortabele en watervaste vloeren, daarom zijn ze geschikt voor deze kamers.

COREtec 

De COREtec vloeren zijn zeer onderhoudsvrij en weerbestendig. De ondergrond van COREtec is van kurk, dit zorgt voor een flexibele vloer. De dikke onderlaag zorgt ervoor dat je oneffenheden in de vloer niet meer ziet als je de PVC vloer legt. Een groot voordeel van deze vloeren is dat ze geluiddempend zijn en je ze kunt combineren met vloerverwarming. 

Wat is het verschil tussen een klik of plak vloer?

Wat zijn nu precies de verschillen tussen klik en plak vloeren. Ondanks het feit dat beide vloeren bestaan uit kunststof, zijn er wel verschillen tussen plak PVC en klik PVC vloeren. Het grootste verschil is de manier waarop de PVC vloeren moeten worden aangelegd. De vloeren met een plak PVC moet verlijmd worden door een vakman. Vloeren met een klik PVC hoeven niet persé door een vakman gedaan te worden, dit kan je zelf gewoon doen. Als je alles uit je vloerverwarming wilt halen is een verlijmde kunststof vloer de beste optie. Een klik PVC vloer kan je hergebruiken.

 

Voordelen van een PVC vloer in Amsterdam 

Een PVC vloer is in veel situaties de perfecte vloer. Deze vloer heeft aangename luxe en heeft vele andere voordelen zoals:

 • Slijtvast;
 • Duurzaam;
 • Geluidsdempend;
 • Waterbestendig;
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen;
 • Eenvoudig te onderhouden;
 • Warm aan de voeten, ook zonder vloerverwarming;
 • Makkelijk te vervangen. 

Wat kost een PVC vloer in Amsterdam?

De kosten van een PVC vloer verschillen enorm. Het hangt af van hoeveel planken, visgraat of tegels je nodig hebt en wat voor soort PVC je wilt. De kosten van klik PVC zit tussen de €24,95 en €44,95 per m2. Voor plak PVC zit de prijs tussen €9,95 en €51,95 per m2. Wil je een totaalplaatje van de kosten vraag dan een offerte aan op onze website. 

 

Planck helpt je graag!

Ben je benieuwd naar onze dienstverlening? Vraag dan snel een offerte op. Bij verdere vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website, of via de telefoon: 0299-425350