Telefonisch bestellen? Bel 0299-425350
planck-toplaag

Wat is de toplaag van laminaat?

Met zijn talrijke variaties is laminaat inmiddels niet meer weg te denken uit onze interieurs, en is het soms bijna niet meer van parket te onderscheiden. Bovendien is het makkelijk te onderhouden. Maar waar bestaat het eigenlijk uit, en wat is de toplaag van het laminaat? Het is een kunststof vloerbedekking die bestaat uit verschillende lagen. Anders dan veel mensen denken, heeft laminaat echter eigenlijk geen toplaag.

Fotoprint aan de bovenkant

Op de bovenkant van het laminaat is namelijk als toplaag een foto geprint met een hout-, steen- of fantasiedessin. Deze is door een melaminebad gehaald, dat dient als een soort coating, waardoor de vloer bestand is tegen hitte en slijtage. Hier kan een houtstructuur in zijn gewalst, voor een nog realistischer effect van de toplaag en een beleving als echt hout. Kom naar onze winkel en bekijk ons ruime assortiment!

Toplaag van melamine

Melamine is een kunststof in de toplaag met als voordelen dat het sterk, hard en licht- en vochtbestendig is. Hierdoor is het laminaat eenvoudig schoon te houden. Ook de onderlaag van laminaat bestaat meestal uit melamine. Doordat dus zowel de boven- als de onderzijde van het laminaat uit deze stof bestaat, is de kans op bol- of holtrekken door spanningsverschillen zeer gering.

HDF-platen onder de toplaag

Onder de toplaag van het laminaat bevindt zich de drager , een HDF-plaat, die in diktes variërend van 6 tot en met 12 mm beschikbaar is. HDF wordt ook wel voor plafondpanelen gebruikt. Het heeft een zwaardere kwaliteit dan MDF omdat de vezels hier dichter op elkaar geperst zijn. De gedroogde houtvezels zijn aan elkaar verbonden met hars. Hierdoor heeft u gegarandeerd een stabiele vloer. Als u meer vragen heeft over de samenstelling en de toplaag van laminaat, bel gerust naar onze medewerkers voor meer informatie.

klantenservice-planck
vloer-nodig
 • Versailles wit geolied

  42.99 p.m2
  37.76 p.m2
 • Oud Grijze Eik

  Oud Grijze Eik

  16.95 p.m2
  15.25 p.m2
 • Gevlamde Blauwsteen

  Gevlamde Blauwsteen

  28.95 p.m2
  28.95 p.m2
 • Witte Planken

  Witte Planken

  25.99 p.m2
  22.49 p.m2
 • Notelaar Select

  25.95 p.m2
  23.35 p.m2
 • Eik wit gecéruseerd en wit geolied

  22.99 p.m2
  22.46 p.m2
 • Aged

  23.95 p.m2
  23.95 p.m2
 • Beuk Vernist

  Beuk Vernist

  33.99 p.m2
  29.66 p.m2
 • gratis-ondervloeren
  stalen
  Your browser is out-of-date!

  Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

  ×