In Blog

Trap bekleden met laminaat, werkwijze en advies

Je trap match niet meer met je nieuwe vloer, hij is beschadigt, of je bent gewoon toe aan wat nieuws. Je trap bekleden met laminaat is in al deze gevallen een prima optie. Laminaat is erg geliefd en staat bekend om zijn onderhoudsvriendelijke eigenschap en de realistische houtlook.

Welk soort laminaat moet ik gebruiken voor mijn trap? 

Kun je dan simpelweg elk soort laminaat gebruiken om je trap mee te bekleden? In principe wel, alleen zijn er wel een aantal eigenschappen die fijn zijn om te hebben als je laminaat hebt op je trap. 

Een trap gebruik je natuurlijk veel en het zijn kleine oppervlaktes waar je jouw voeten neerzet. In die zin is het verstandig om laminaat uit te kiezen met een harde toplaag en een soort die slijtvast is. Ook is het aanbrengen van antislip niet onverstandig. 

Waarom mijn trap bekleden met laminaat? 

Waarom zou ik mijn trap bekleden met laminaat? Daar zijn verschillende redenen voor: 

  • Laminaat is een relatief goedkope bekleding;
  • Laminaat kun je in veel verschillende soorten en maten kopen;
  • Laminaat heeft een realistische houtlook;
  • De verbouwing is minimaal, maar de uitstraling ziet er gloednieuw uit;
  • Laminaat is onderhoudsvriendelijk. 

Waar dien je rekening mee te houden? 

Zijn er nog zaken waar je extra rekening mee dient te houden? Allereerst is het belangrijk dat de montage serieus en vakkundig wordt uitgevoerd. Het laatste wat je wilt is dat de dele loskomen. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar natuurlijk ook zonde. Wat ook gevaarlijk kan zijn, is het niet monteren van een antislip laag. Vergeet dit dus ook zeker niet. 

Zelf doen, of laten doen?

Ben je zelf handig en hou je van klussen? Dan is zelf je trap bekleden met laminaat prima te doen mits je het juiste gereedschap in huis hebt. Laat je het liever over aan de vakmannen? Dan helpen wij je bij Planck graag verder.

Planck helpt je graag! 

Ben je benieuwd naar onze dienstverlening? Vraag dan snel een offerte op. Bij verdere vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website, of via de telefoon: 0299 – 42 53 50