In Blog

Vloerverwarming prijs. Wat leg je neer voor een warme vloer?

De wekker gaat, je stapt uit bed en loopt naar beneden om een lekker ontbijt klaar te maken. Je loopt de keuken binnen en voelt een ijzige kou onder je voeten. Snel pak je jouw warme pantoffels erbij om de koude keukenvloer de baas te zijn. Zie jij dit niet meer zitten en verlang je naar een warme vloer? Dan is vloerverwarming wellicht de oplossing. Maar wat is de vloerverwarming prijs? Je leest het hier! 

Wat betaal je voor vloerverwarming?

Wat je betaalt voor vloerverwarming hangt natuurlijk af van het aantal m2 dat je laat leggen. Daarnaast zijn er vaak ook montagekosten voor het leggen van vloerverwarming. Vloerverwarming zou je zelf kunnen leggen, maar als je zelf niet handig bent dan is de vloerverwarming laten leggen door professionele vakmensen verstandiger. Ben je benieuwd naar de actuele prijzen? Vraag dan snel een offerte op

Factoren die invloed hebben op de prijs:

  • Aantal m2 dat je (laat) leggen
  • Of je het zelf legt, of laat leggen
  • Of je voor hoofd- of bijverwarming kiest

De goedkoopste optie

Als je de vloerverwarming gaat gebruiken als bijverwarming, verwarm je een klein oppervlak. Dit kan de keukenvloer zijn, maar denk bijvoorbeeld ook aan de badkamer. Een warme badkamervloer kan ook ontzettend fijn zijn als je de warme douchecabine uitloopt. Deze vloerverwarming dient dan ook enkel en alleen om comfort en niet als hoofdverwarming.

De woonkamer voorzien van vloerverwarming

Vind je het fijner om in de woonkamer op vloerverwarming te lopen. Dan is dit ook een optie. De vloer in de woonkamer kun je ook voorzien van een bijverwarming. Het oppervlak zal in veel gevallen dan wel wat groter zijn. Hierdoor zal de prijs ook wat hoger uitvallen. 

Wil je all-out gaan?

Word je letterlijk en figuurlijk helemaal warm van vloerverwarming? Dan kun je jouw gehele woning voorzien van vloerverwarming en het gebruiken als hoofdverwarming. Naast deze verwarming wordt er dus geen gebruik gemaakt van radiatoren.  

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Misschien heb jij thuis een voer liggen en weet je niet zeker of hier wel vloerverwarming onder gemonteerd kan worden. Hieronder zullen we een korte opsomming voor je maken met vloeren waaronder vloerverwarming gemonteerd kan worden:

Laminaat en PVC vloeren

Laminaat en PVC vloeren zijn perfect voor vloerverwarming. Dit soort vloeren nemen de warmte van de vloerverwarming snel en gemakkelijk op zodat deze goed tot zijn recht komt. PVC en laminaat vloeren heb je in allerlei soorten en maten. Je kunt natuurlijkogend PVC nemen, maar je kunt het ook simpel houden door te kiezen voor kliklaminaat. 

Een houten vloer in combinatie met vloerverwarming

Een natuurlijk ogende houten vloer kan perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. Een groot voordeel van een houten vloer is dat als deze eenmaal is opgewarmd hij de warmte lang vasthoud. Je vloer zal dus niet snel afkoelen. Waar je echter goed rekening mee moet houden is dat niet alle soorten hout bestand zijn tegen vloerverwarming. Laat je dus goed adviseren door de professionals. 

Word jij al warm van vloerverwarming?

Word jij al warm van vloerverwarming en zou je het willen gebruiken als bijverwarming, of misschien wel als hoofdverwarming? Dan ben jij bij Planck aan het juiste adres! Onze vakmannen leggen op een professionele en vakkundige manier vloerverwarming onder jouw vloer(en). Zie jij dit wil zitten? Maak dan snel een afspraak en wellicht staan we binnenkort wel bij jou op de stoep.