Telefonisch bestellen? Bel 0299-425350
planck-woonkamer-geschikt

Is het laminaat geschikt voor mijn woonkamer?

Vanwege de uiteenlopende kwaliteit van laminaatvloeren, vragen veel mensen zich af dit materiaal ook geschikt is voor gebruik in de woonkamer . In de praktijk is laminaat echter in de loop der jaren steeds sterker en duurzamer geworden. Daardoor is nu eigenlijk bijna al het laminaat geschikt voor de woonkamer. Vloeren waarop geleefd mag worden, vindt u in een ruim assortiment in onze winkel.

Dikte van de laminaatvloer

Alleen de dunste vloeren, die van 6mm dikte, hebben een minder hoge kwaliteit en zijn dus niet aan te bevelen voor de huiskamer. Deze kunnen wel bijvoorbeeld gelegd worden op een zolder, waar meestal toch niet veel op gelopen wordt. De dikkere vloeren halen echter zelfs bij intensief huishoudelijk gebruik met gemak een levensduur van meer dan vijftien jaar. Onze medewerkers adviseren u graag over welk type laminaat het meest geschikt is voor uw woonkamer.

Onderhoud laminaat in de woonkamer

Een laminaatvloer is over het algemeen makkelijk te onderhouden en behoudt zijn kwaliteit. Dit is een voordeel ten opzichte van een parketvloer en het maakt laminaat bij uitstek geschikt voor de woonkamer, waar u toch vaak de meeste tijd doorbrengt. Door de vochtbestendige coating van melamine trekken vlekken minder gauw in de vloer, al is het wel goed om deze snel te verwijderen.

Zo behoudt u de kwaliteit van uw laminaat

Wilt u dat uw vloer lang mooi en van hoge kwaliteit blijft, dan is het van belang om het laminaat goed schoon te houden. Bij veel loopactiviteit in de woonkamer kunnen stof, vuil en zanddeeltjes krassen veroorzaken in de vloer. Bij morsen van eten of drinken dient u dit snel van de vloer te verwijderen, want als het te lang blijft liggen kan dit alsnog in de vloer trekken.

klantenservice-planck
vloer-nodig
 • Aanbieding!

  Capitol XL Aledo

  24.95 p.m2
  19.99 p.m2
 • Arctic Grenen

  23.95 p.m2
  20.65 p.m2
 • Woestijn eik geborsteld grijs

  36.99 p.m2
  33.29 p.m2
 • Grande breed Citadelle eik

  32.95 p.m2
  32.95 p.m2
 • Aanbieding!

  Capitol XL Prado

  24.95 p.m2
  19.99 p.m2
 • Titanium Eik

  Titanium Eik

  23.95 p.m2
  24.25 p.m2
 • Amber Elm

  23.95 p.m2
  20.66 p.m2
 • Eik wit gebleekt

  19.99 p.m2
  17.95 p.m2
 • gratis-ondervloeren
  stalen
  Your browser is out-of-date!

  Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

  ×