Alle Accessoires

Toebehoren

Naast de gekozen vloer zijn de verschillende toebehoren noodzakelijk om de vloer te kunnen leggen of netjes af te werken. Denk hierbij aan een geschikte ondervloer, het plaatsen van plinten en het netjes afwerken met de juiste wax of schoonmaakartikelen.

 

Wil je de vloer zelf gaan leggen? Dan heb je de juiste gereedschappen en hulpmiddelen nodig om de vloer te kunnen leggen. Ook heeft Planck duidelijke instructie documenten en video’s geplaatst op Youtube of onder het kopje leginstructies in de webshop.

tipps-unterlagsfolie-trittschalldaemmung-1200x800
ondervloer_laminaat

Ondervloeren

Voordat u een vloer gaat leggen zal in de meeste gevallen een geschikte ondervloer geplaatst moeten worden. Het is belangrijk dat u rekening houdt met vloerverwarming, verschillende soorten constructievloeren zoals beton of hout en of de ondervloer 10db dempend moet zijn.

Ondervloeren

Plinten

Wat het totaalplaatje bij een vloer helemaal af maakt is de juiste plint. Er zijn twee type plinten namelijk de hoge plint en de plakplint. In ons assortiment zijn de verschillende hoogtes, diktes en kleuren van de hoge plint opgenomen. Wat belangrijk is bij een plakplint is dat u de juiste kleur kiest bij de gekozen vloer. Via ons aankoop proces in de webshop selecteren wij de juiste plakplinten qua kleur al bij de door u gekozen vloer.

In de winkels helpt het verkoopteam graag en zal u mee nemen in de verschillende opties.

mdf-plinten
Floorboard-Glue

Lijm & kitten

Om je verlijmde pvc vloer op een goede manier te leggen hebben we bij Planck een selectie gemaakt uit verschillende type lijm producten.

Belangrijk bij het kiezen van het type lijm product is om te weten of de verlijmde pvc gelegd wordt op een constructievloer met vloerverwarming.

Voor verdere vragen kunt u gebruik maken van de chat functie of helpt het verkoopteam u graag in een van onze winkels.

Olie en Wax

Na het leggen van de houten vloer is het noodzakelijk om de vloer op de juiste manier af te werken. De leggers van Planck gebruiken hiervoor de geschikte middelen om de vloer netjes af te werken. Na verloop van tijd krijgt iedere vloer te maken met sporen van slijtage. Het is daarom van belang dat de vloer 1 a 2 keer per jaar opnieuw behandeld wordt met de daarvoor geschikte middelen. In de webshop vind u duidelijk uitleg waarvoor de verschillende middelen geschikt zijn en mocht u toch nog vragen hebben kunt u altijd het verkoopteam raadplegen bij een van onze winkels.

vegafloor_rouleau
Person-Cleaning-Hardwood-Floor.jpg

Onderhoud en schoonmaak

Alle PVC, laminaat en houten vloeren krijgen te maken met vuil en slijtage. Door gebruik te maken van de daarvoor bestemde onderhoud en schoonmaak artikelen gaat uw vloer een levenlang mee. Daarom is het van belang om de Laminaat en PVC vloeren schoon te maken met geschikte onderhoudsmiddelen. Bij houten vloeren is het belangrijk om minimaal 1 keer per jaar de vloer in te waxen of oliën.

 

Gereedschap

Gaat u de vloer zelf leggen? Met gebruik van het juiste gereedschap zal het leggen van de vloer een stuk eenvoudiger zijn. Ook heeft Planck duidelijke instructie video’s geplaatst met het gebruik van het juiste gereedschap op de webshop en de verschillende platformen, o.a. YouTube.

Laminaatsnijders-709x465