Home / Alle / Vloer trends 2024 – innovatie, stijl en duurzaamheid

Vloer trends 2024

De vloer die je kiest, heeft een enorme invloed op de sfeer en uitstraling van een ruimte. Het kiezen van de juiste vloer is dus enorm belangrijk. Daarbij krijgen we elk jaar weer te maken met nieuwe vloer trends. Ook dit kan ervoor zorgen dat kiezen lastig wordt. Wat zijn de vloer trends in 2024? Wij leggen het allemaal voor je uit in deze blog!

Visgraat vloeren zijn niet meer weg te denken! 

Ze waren al enorm populair, maar in 2024 zullen ze waarschijnlijk alleen nog maar populairder worden: de visgraatvloeren. Ze zijn elegant, stijlvol en voegen een vleugje klasse toe aan elke kamer. Maar wat maakt ze zo populair en waarom zullen ze waarschijnlijk nog populairder worden in 2024?

Eén van de belangrijkste redenen voor de populariteit van visgraatvloeren is hun veelzijdigheid. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, tegels en vinyl, en kunnen worden aangepast aan elke stijl of kleurenschema. Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt in zowel traditionele als moderne interieurs, en in alles daartussenin.

Uniek patroon met de hongaarse punt

Ook de Hongaarse punt lijkt terrein te winnen in 2024. Dit is een variant op de traditionele visgraatvloer en wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende 'V'-patroon. Net als de visgraatvloer, is de Hongaarse punt veelzijdig, duurzaam en stijlvol. Het verschil zit hem echter in de hoek waarin de planken worden gelegd, wat resulteert in een iets ander patroon.

De populariteit van de Hongaarse punt is deels te danken aan zijn unieke en opvallende uiterlijk. Het 'V'-patroon creëert een gevoel van beweging en dynamiek in een kamer, waardoor het een geweldige keuze is voor mensen die op zoek zijn naar iets anders dan de traditionele rechte planken.

De robuuste natuurlijke look

Ook het creëren van een robuuste natuurlijke look wordt steeds populairder. Deze look wordt vaak gecreëerd met verschillende soorten hout, elk met zijn eigen unieke kleur en textuur. Dit betekent dat elke vloer uniek is en een eigen karakter heeft. De natuurlijke variaties in het hout voegen diepte toe aan de vloer, waardoor het een echte blikvanger wordt. 

Wij helpen je graag verder bij het vinden van de juiste vloer!

Bij Planck snappen we heel goed dat het vinden van de juiste vloer een uitdaging kan zijn. Wij helpen je hier graag bij! Ben je er nog niet helemaal uit, of heb je nog andere wensen? Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vinden van jouw ideale vloer. Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website, of bellen naar: 0299 – 42 53 50