Home / Blog / Geluiddempende vloer

Geluiddempende vloer

Een geluid-dempende vloer? Welke moet je kiezen?

Een geluiddempende vloer heb je in verschillende soorten en maten. Een (nieuwe) vloer dient er natuurlijk mooi uit te zien en moet goed matchen met je interieur, maar in sommige gevallen zijn er ook praktische factoren die meespelen zoals de mogelijkheid om vloerverwarming aan te brengen of een vloer die geluiddempend is.

Waarom zo’n geluiddempende eigenschap in sommige gevallen handig is: 

  1. Persoonlijke voorkeur: je vindt het zelf gewoon prettig als de vloer weinig tot geen geluid maakt;
  2. Je dient rekening te houden met medebewoners; als je in een appartement woont waarbij er mensen onder jou wonen, dan kan het handig zijn om een geluiddempende vloer te laten leggen om het contactgeluid te beperken.

Welke vloeren adviseren jullie?

Als je besloten hebt om een geluiddempende vloer te (laten) leggen, dan zijn er verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Om je op weg te helpen zullen we je hieronder een overzicht geven van verschillende vloeren die geluiddempend zijn:

Tapijt

Het is misschien niet één van de meest stijlvolle vloeren, maar tapijt is en blijft momenteel wel de best geluiddempende vloer. Tapijt dempt zowel het geluid naar onderen toe, maar dempt ook het geluid in de gehele ruimte. Daarnaast is het natuurlijk lekker zacht aan de voeten!

PVC

Zoek je een vloer die eruit ziet als hout, weinig onderhoud nodig heeft en geluiddempend is? Dan is de PVC vloer dé vloer die je zoekt. De vloer is gemaakt van kunststof en je plakt of lijmt de repen PVC op hun plek. De vloer is gemaakt van polyvinylchloride, dit is een heel sterk materiaal, maar je moet de vloer wel op een stevige en egale ondervloer leggen.

Toch hout of laminaat?

We hebben hierboven twee vloeren voorgesteld die bekend staan om hun geluiddempende eigenschap. Vooral tapijt is een heel goede keuze. Wil je toch hout of laminaat? Dan kun je gaan voor een geluiddempende ondervloer.

De Nederlandse Stichting Geluidshinder hanteert een standaard van 10dB. Dit betekent dat het geluid dus met 10 dB verminderd moet worden.  Er zijn ondervloeren die het geluid met 10 dB verminderen. Wij adviseren je hier graag verder in.

Advies nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit, of heb je nog andere wensen? Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vinden van jouw ideale vloer. Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website, of bellen naar: 0299 – 42 53 50