Home / Blog / PVC vloer laten leggen

PVC vloer laten leggen

PVC vloer laten leggen. De vloer van de toekomst

Je hoor het vaak: “PVC vloeren zijn de vloeren van de toekomst!” Is dat zo? Bij Planck denken wij van wel. PVC vloeren zijn namelijk heel divers inzetbaar. Ze zien er goed uit in moderne inrichtingen, maar passen ook zeker bij een traditionele inrichting. Geloof jij ook in de PVC vloer en wil je een PVC vloer laten leggen? Dan ben je op de juiste pagina beland!

Verschil tussen PVC en laminaat

“Lijken PVC vloeren en laminaat vloeren niet erg veel op elkaar?” We snappen dat je jezelf dit afvraagt. PVC vloeren worden namelijk erg vaak geassocieerd met laminaat. In de basis tonen beide vloeren dan ook veel gelijkenissen. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Als we dichterbij gaan kijken zien we deze namelijk al snel. Het materiaal bijvoorbeeld. PVC is gemaakt van polyvinylchloride. Dit is ontzettend dun en flexibel materiaal. Laminaat bestaat daarentegen uit samengeperste lagen van hout en kunststof. Ook is PVC een stuk waterbestendiger dan laminaat. Dit komt door de kunststof bovenlaag

Klinkt goed, maar waarom zou ik voor PVC gaan?

Waarom zou ik een PVC vloer laten leggen? Wat zijn de voordelen? Goede vraag, laten we een korte opsomming met voordelen maken.

 

De voordelen van PVC vloeren:

 

  1. PVC vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden;
  2. PVC vloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming;
  3. De vloer is relatief makkelijk om te leggen, of te vervangen;
  4. De waterbestendigheid;
  5. Ontzettend veel mogelijkheden.

Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Heb je huisdieren en/of jonge kinderen, die er al snel een kliederboel van maken? Dan is PVC dé vloer die jij zoekt! PVC heeft een glad oppervlak en is dus gemakkelijk schoon te maken met de stofzuiger, of met de dweil.

Koukleum en behoefte aan warme voeten?

Hecht jij veel waarde aan warme voeten? Dan is vloerverwarming zeker geen overbodige luxe. Maar kun je vloerverwarming wel goed combineren met een PVC vloer? Jazeker! De vloer kan zich gemakkelijk aanpassen aan de temperatuur en het kunststof kan de warmte goed verdelen.

Gemakkelijk te leggen en te vervangen

Is je vloer beschadigd, of ga je binnenkort verhuizen? Een PVC vloer laten leggen is zo gebeurd! Ook de vervanging bij schade is simpel. De verschillende delen kunnen individueel worden vervangen. Wel zo prettig als er een klein oppervlak beschadigd is.

Waterbestendig

Een groot voordeel van PVC vloeren is dat ze waterbestendig zijn. Dit komt door de kunststof bovenlaag. Dit maakt het mogelijk om PVC vloeren te laten leggen in de badkamer. Ook het morsen van water op de vloer is geen enkel probleem.

Bijna elke designswens kan worden vervuld

Ben jij enorm kieskeurig? Dan zit je bij de PVC vloer goed. Er is namelijk ontzettend veel keuze uit verschillende designs en kleuren. Laat jouw eigen stijl helemaal terugkomen in de woning!

PVC vloer zelf leggen, of laten leggen?

Wat kan ik het beste doen? Mijn nieuwe vloer zelf leggen, of mijn PVC vloer laten leggen? Een PVC vloer is relatief gemakkelijk te leggen, maar dit moet wel nauwkeurig gebeuren. Ook hangt het af van de soort vloer die je gaat leggen. Is dit een eenvoudig kliksysteem, of moet je de vloer lijmen?

Vertrouw je toch niet helemaal op je klus vaardigheden? Dan kun je een PVC vloer ook laten leggen door gespecialiseerde vakmensen. Hier bespaar je veel tijd mee en je weet zeker dat de vloer vakkundig wordt gelegd.

PVC vloer laten leggen

Heb jij geen zin of tijd om zelf een PVC vloer te leggen? Dan helpen wij bij Planck je graag verder! Onze vakmannen leggen op een professionele en vakkundige manier PVC vloeren aan. Zie jij dit wil zitten? Maak dan snel een afspraak en misschien staan wij binnenkort wel bij jou op de stoep!