Home / Blog / Visgraat vloer leggen

Twist-Wood-Visgraat-3303-Onzichtbaar-Geolied-Rustiek-Lamelparket

Visgraat vloer leggen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Laminaat leggen kan bijna iedereen, maar een visgraat vloer leggen staat toch bekend om het moeilijke en tijdrovende werk dat dit met zich meebrengt. Het leggen van zo’n vloer is niet altijd even eenvoudig, maar het eindresultaat maakt alles goed! Je woonkamer krijgt een heel andere aanblik.

Het uiterlijk

Als je een stijlvolle vloer wilt met een unieke uitstraling dan zit je bij de visgraat vloer goed. Visgraat vloeren zijn ontzettend populair en worden alleen nog maar populairder. Visgraat vloeren zien er zoals de naam al verklapt uit als de graat van een vis. En hoewel dit op papier een beetje raar klinkt, ziet het er in de praktijk reuze trendy uit!

Hoe wordt deze gelegd?

Maar hoe wordt zo’n visgraat vloer precies gelegd? Je hebt in de basis drie soorten visgraat vloeren:

Welke voor jou het meest geschikt is, kunnen we natuurlijk moeilijk zeggen. Dit hangt af van je budget, voorkeur en woonsituatie. Vind je het lastig om een keuze te maken? Dan kun je ons natuurlijk altijd om advies vragen.

Linker en rechterdeel

Visgraatvloeren bestaan uit twee delen: een linker deel en een rechterdeel. Deze moet je goed van elkaar scheiden en absoluut niet door elkaar halen. Mocht dit wel gebeuren, dan kun je de fout in gaan en raak je in de war.

De hartlijn bepalen

Vervolgens wordt de hartlijn van de vloer bepaald. Deze is belangrijk bij het leggen van de vloer en zorgt voor een goede basis waar je op kunt voortbouwen. Door een hartlijn aan te leggen, wordt duidelijk welke richting de vloerdelen moeten volgen om tot een mooi eindresultaat te komen.

Voor- en nadelen

Een visgraat vloer heeft voor en nadelen. Als je nog twijfelt over de aanschaf van een visgraat vloer, dan kun je deze voor- en nadelen eens naast elkaar leggen en kijken of het wat voor je is. Voordelen visgraat vloer:

  1. Uniek en sfeervol design;
  2. Doet kleine ruimtes groter lijken;
  3. Het past in bijna elk interieur;
  4. Je hebt verschillende opties. Je kunt visgraat vloeren van PVC, laminaat of hout laten leggen.

Natuurlijk heeft een visgraat vloer ook een aantal nadelen. Hierbij kun je denken aan:

  1. Het leggen van visgraat vloeren is erg ingewikkeld en kunnen maar weinig mensen zelf doen;
  2. Het leggen neemt veel tijd in beslag.

Zelf leggen

Verlang jij naar een aantrekkelijke visgraat vloer en wil je deze niet laten leggen? Dan kun je uiteraard zelf een visgraat vloer leggen. Dit kost weliswaar wat tijd en energie, maar je houdt er wel een mooie kluservaring aan over. Weet je niet waar je moet beginnen of hoe je deze klus het beste kunt aanpakken? Dan zijn er genoeg filmpjes waarin dit op een duidelijke manier wordt uitgelegd.

Laten leggen

Als je geen zin hebt om zelf je energie en tijd te steken in het leggen van een visgraat vloer, dan kun je dit ook laten doen. Het leggen hiervan kost natuurlijk wel geld, maar het bespaart je een hoop tijd, energie en wellicht frustratie. Als je geen geboren klusjesman bent dan kun je dus alsnog genieten van een sfeervolle visgraatvloer.

Laten leggen door Planck

Verlang je naar een stijlvolle visgraat vloer, maar heb je geen zin om zelf een week lang met de knieën op de grond te prutsen met hout? Dan zijn wij van Planck jou graag van dienst. Wij leggen jouw nieuwe visgraat vloer met alle liefde en op een vakkundige manier. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of pleeg een telefoontje naar: 0299 – 42 53 50.