Home / Blog / Vloerverwarming laminaat, goede combi?

Vloerverwarming laminaat

Vloerverwarming laminaat, goede combi?

Als je vloerverwarming wilt gaan aanleggen, dan is het belangrijk dat je dit combineert met de juiste vloerafwerking. Laminaat is hier een voorbeeld van. Vloerverwarming en laminaat kan dus goed samen, maar er zijn wel degelijk zaken om rekening mee te houden zoals:

  1. De vloerafwerking;
  2. Het type laminaat;
  3. De warmteweerstand;
  4. Dikte laminaat.

Waarom is vloerafwerking cruciaal?

De vloerafwerking is zo cruciaal omdat sommige vloeren een hogere issolerende werking hebben waardoor de effectiviteit van de vloerverwarming niet goed tot zijn recht komt. Neem bijvoorbeeld houten vloeren. Je kunt vloerverwarming wel combineren met een houten vloer, alleen besef je wel dat deze vloeren een sterke isolerende werking hebben en dat de vloerverwarming dus minder effectief zal zijn.

Welk type laminaat is geschikt?

Je hebt verschillende soorten laminaat. In principe zijn ze allemaal geschikt voor vloerverwarming. Waar je goed op moet letten is de ondervloer en dan met name de warmteweerstand. Deze moet onder de 0,15 m²K/W zijn, omdat de vloer anders niet goed warm wordt. Dit wordt ook vaak duidelijk op de verpakking aangegeven.

Waar moet ik op letten

Er zijn dus zeker een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Om je een duidelijk overzicht hiervan te geven, zullen we ze hieronder voor je opsommen:

  1. Warmteweerstand;
  2. Ondervloer en vloerverwarming;
  3. Dikte van het laminaat.

 

Warmteweerstand

Allereerst dus die warmteweerstand. Kijk hier goed naar. Dit staat vaak duidelijk op de verpakking en mag niet boven de 0,15 m²K/W zijn, omdat de vloer anders niet goed warm wordt.

Ondervloer & vloerverwarming

Als je kijkt naar een ondervloer, kies dan voor een ondervloer die speciaal is ontworpen om goed te kunnen werken met vloerverwarming. Je kunt ook kiezen voor laminaat, waarbij een ondervloer niet nodig is. Dat is helemaal praktisch als je vloerverwarming wilt aanleggen.

Dikte van laminaat

Ook de dikte van het laminaat dat je aanschaft, speelt natuurlijk een belangrijke rol. Het laminaat moet niet té dik zijn om te kunnen profiteren van vloerverwarming. Hanteer ongeveer 8 mm als maximum.

Onze service

Wil jij tijdens de aanstaande wintermaanden genieten van nieuwe vloerverwarming onder je laminaat? Dan ben jij bij Planck aan het juiste adres! Onze vakmannen leggen op een professionele en vakkundige manier vloerverwarming onder jouw vloer(en). Zie jij dit wil zitten? Maak dan snel een afspraak en wellicht staan we binnenkort wel bij jou op de stoep.