Laminaat geschikt voor huisdieren?

Is laminaat geschikt voor huisdieren?

Dieren in huis zorgen voor gezelligheid, maar ook voor wat extra werk in de huishouding. U moet bijvoorbeeld wat vaker stofzuigen vanwege de verharing en vieze pootjes van huisdieren als ze van buiten komen. Laminaat is voor huisdieren de meest geschikte vloerbedekking.

Het is makkelijk schoon te maken en bestand tegen vocht en krassen. Bovendien neemt het laminaat geen stof op. Als u echter zo lang mogelijk van uw loslopende hond of kat en uw laminaat wilt genieten, bent u welkom in onze winkel voor een uitgebreid advies. De volgende tips helpen u alvast op weg.

Huisdieren en laminaat: voorkomen van krassen

Veel mensen zijn bang dat de nagels van bijvoorbeeld honden en katten het laminaat kunnen beschadigen, waardoor deze voor huisdieren minder geschikt zou zijn. Met laminaat is die kans echter, mits het gebruik niet zeer intensief is, erg klein, omdat er een krasbestendige toplaag op zit. Het is wel aan te raden om de nagels van uw huisdier regelmatig te knippen. Zorg er wel voor dat ze niet te kort zijn, want dan kan uw dier uitglijden over de vloer.

Laminaat en huisdieren gaan prima samen

U maakt het laminaat nog meer geschikt voor huisdieren door deze te beschermen met een lak, vloerwas of olie beschermt u uw vloer. Met lak is het laminaat het meest bestand tegen vlekken. Dit haalt u er met een doekje gemakkelijk af. Een afwerking met olie maakt de vloer minder glimmend, maar vocht en vlekken trekken er wel wat sneller in. Al deze beschermingsmiddelen zijn onschadelijk voor huisdieren. Ook kunt u de voer- en drinkbakjes van uw huisdier op een placemat leggen, waardoor er minder snel geknoeid wordt op de laminaatvloer. Heeft u meer vragen over huisdieren en laminaat? Onze medewerkers beantwoorden deze graag voor u.

Maak nu een afspraak

en voorkom wachttijden in de winkel