Telefonisch bestellen? Bel 0299-425350
planck-vloerverwarming-geschikt

Is het laminaat vloerverwarminggeschikt?

Of laminaat geschikt is voor vloerverwarming, hangt af van de kwaliteit van de vloer en van de leverancier. De meeste vloeren zijn wel vloerverwarminggeschikt. Er wordt zelfs gesteld dat vloerverwarming beter is voor een laminaatvloer dan radiatoren! Dit komt doordat vloerverwarming een zeer gelijkmatige en relatief lage warmte verspreidt waardoor er bijna geen sprake is van uitzetten of krimp van de vloer. Bij cv-leidingen van radiatoren is daarentegen de temperatuur veel hoger en afwisselender, wat kan leiden tot plaatselijke uitdroging van de vloer. Er zijn echter bij vloerverwarming wel een paar punten om op te letten.

Voorwaarden voor vloerverwarming geschikt laminaat

Waar moet het laminaat aan voldoen, wil het geschikt zijn voor vloerverwarming? Er zijn vele soorten vloerverwarmingsgeschikt laminaat op de markt. Deze vloeren zijn dunner en laten de warmte goed door. Let bij aankoop op het logo, dat aangeeft of het geschikt is voor deze verwarming of vraag advies aan een van onze medewerkers.

Opstartprotocol van de vloerverwarming

Van belang bij het leggen van het laminaat is dat u zich houdt aan het opstartprotocol van de vloerverwarming. De vloer krijgt dan de tijd om te wennen aan de warmte. Dit protocol schrijft onder andere voor hoe de vloer het maximaal toelaatbare restvochtpercentage krijgt. Zorg daarbij dat u de kamer voortdurend goed ventileert , waardoor er genoeg vocht kan ontsnappen.

Constante temperatuur is beter voor uw laminaat

Zoals gezegd is vloerverwarming in feite de optimale verwarming voor laminaat, vanwege het kleinere aantal temperatuurschommelingen. Hierbij dient u wel de thermostaat zo constant mogelijk te houden; de temperatuur moet geleidelijk op- en afgebouwd worden. Ook mag er niet te warm worden gestookt, want dit kan schadelijk zijn voor de vloer. Als u meer hierover wilt weten, kunt u altijd bellen of langskomen bij onze winkel voor een advies op maat.

klantenservice-planck
vloer-nodig
 • Oude Eik Grijs

  Oude Eik Grijs

  28.99 p.m2
  25.16 p.m2
 • Geschraapte Eik Grijsbruin

  Geschraapte Eik Grijsbruin

  36.99 p.m2
  31.49 p.m2
 • Beige Eik met Zaagsneden

  Beige Eik met Zaagsneden

  36.99 p.m2
  31.49 p.m2
 • Eik Lichtgrijs Naturvernist

  Eik Lichtgrijs Naturvernist

  22.99 p.m2
  22.46 p.m2
 • Aanbieding!

  Capitol XL Aledo

  24.95 p.m2
  19.99 p.m2
 • Sarafina Iep

  Sarafina Iep

  23.95 p.m2
  20.66 p.m2
 • Winchester eik

  16.95 p.m2
  15.25 p.m2
 • Woestijn eik natuur

  36.99 p.m2
  33.29 p.m2
 • gratis-ondervloeren
  stalen
  Your browser is out-of-date!

  Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

  ×